Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Obieranie kiełbasy Re: Obieranie kiełbasy

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Obieranie kiełbasy

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.wroclaw.net.pl!not-for-mail
From: "walkie!" <w...@w...wroclaw.net.com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Obieranie kiełbasy
Date: Mon, 27 Sep 2004 07:50:49 +0200
Organization: NEWS.WROCLAW.net.pl
Lines: 36
Message-ID: <cj89nq$1nj7$1@wroclaw.net.pl>
References: <1...@n...onet.pl> <cj7ebo$sm2$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: dial-6042.wroclaw.dialog.net.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: wroclaw.net.pl 1096264250 56935 62.87.242.154 (27 Sep 2004 05:50:50 GMT)
X-Complaints-To: u...@w...net.pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 27 Sep 2004 05:50:50 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.2) Gecko/20040803
X-Accept-Language: pl, en-us, en
In-Reply-To: <cj7ebo$sm2$1@inews.gazeta.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:216723
Ukryj nagłówki

Użytkownik waldek napisał:
> ===
> To coś, co nazywacie kiełbasą krakowską, ma z nią tyle wspólnego, co muł
> (szlam) z mułem (upartym) - znaczy, nazwę.
>
> Ostatni raz jadłem krakowską w 1992 lub 1993. Żałuję, bo to była
> niewątpliwie najlepsza kiełbasa, jaką ludzkość w swej długiej historii
> potrafiła wytworzyć.
>
> Potem zaczęto pakować w plastikowe wałki sam szajs i nalepiać na to
> etykietki z nazwą krakowskiej. Jestem spokojnym człowiekiem, ale za to bym
> pasy ze skóry darł i żywym ogniem przypalał. To zbrodnia przeciwko
> ludzkości. IPN powinien się zająć sprawą profanacji naszych dóbr narodowych,
> a wzorzec krakowskiej powinien spocząć na Wawelu.
>
> waldek
> ===
>
tu sie zgadzam w calej rozciaglosci...
Krakowska ta z mojego dziecinstwa nie jest ta krakowska z teraz. mialam
dostep do swiezej kielbasy dawnej gdyz mieszkalam w Krakowie - teraz jak
widze mutacje krakowskiej pod tytulem krakowska parzona to az mnie mdli
ale z niej flak schodzi dobrze ;P

natomiast teraz, w podkrakowskich Liszkach jest produkowana inna
znakomita kielbasa - lisiecka. charakteryzuje sie ona bardzo gdubym
mieleniem, wlasciwie ona chyba mielona nie jest a sa w niej kawalki
miesa, dosc duze po prostu krojone. smakuje takze wybornie. jesli ktos
bedzie mial okazje sprobowac - szczerze polecam - niestety we Wroclawiu
jej nie znalazlam.

--
* Justyna - walkie!
* http://walkie.cegla.art.pl & http://shanties.art.pl
* http://www.grupa.szantymaniak.pl/?walkie!
* Nawet ząb bywa wstawiony!

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
27.09 Iwona
27.09 waldek
27.09 Sentex
27.09 walkie!
27.09 walkie!
27.09 @nn
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Próbna wiadomość
Jakie znacie działające serwery grup dyskusyjnych?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6