Data: 2003-01-14 11:32:10
Temat: Re: Obwarzanki (P)
Od: Darek Pakosz <d...@t...uhc.lublin.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Fri, 10 Jan 2003, Akulka wrote:
> wypróbujesz, daj mi znać - może ja też zaryzykuję. Przepisy ponoć są
> sprawdzone, źródła różnorakie:)
>
> xxxxxxxxxxxxxxxxxx
> OBWARZANKI
>
> Składniki:
> 25 dag mąki, 3-4 jaja, 3 dag pudru, szczypta soli
....
> wodą lub rozbitym białkiem.
Czesc.
Bardzo dziekuje za przepisy.
Sprawdzilem przepis jak powyzej, gdyz najbardziej pod wzgledem skladu odpowiadal tym
obwarzankom spodkoscielnym. Smak byl bardzo zblizony ale zabyt mocno
jajeczny. Z pewnoscia "producenci" dodaja do ciasta wode. Jajka po
rozmieszaniu mikserem na sztywna piane rozrobilem z maka. Maki musialem
dac sporo wiecej bo ciasto bylo zbyt rzadkie. Obwarzanki trzeba gotowac i
piec zaraz po zagnieceniu bo jak poleza godzinke to traca na kruchosci.
Jeszcze raz dzieki.
Pozdr.
D.P.
|