Data: 2006-05-10 14:46:53
Temat: Re: Ocet balsamiczny
Od: Waldemar Krzok <w...@c...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
notujaca wrote:
> Czy moglibyście mi doradzić który ocet balsamiczny z tych dostępnych w
> polskich sklepach jest w miarę przyzwoity? Szperałam w archiwum, ale tyle że
> ma być z Modeny i drogi to ja wiem. Ostatnio jadłam pare razy w knajpie
> sałatki z balsamico no i ten który mam na półce nijak się nie ma do tego.
> Chodzi mi o coś w miarę sensownego cenowo i smakowo, taki złoty środek.
trudno powiedzieć. Aceto balsamico di modena już wiesz. Ale dużo też
zależy od czasu leżakowania. Taki który "leżakował" 3 miesiące też się
tak zwie, a z takowym, który rok lub 2 pomieszkał w beczce nie ma nic
wspólnego. W każdym razie dobry ocet kosztuje parę EUR za flaszeczkę, a
takowy po 20EUR za 100ml też już widziałem (10 lat leżakowania).
Waldek
|