Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!lublin.pl!not-for-ma
il
From: Paul Urstein <p...@p...ch>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Odp: Emince a la Zurichoise
Date: Wed, 22 Mar 2000 00:49:44 +0000
Lines: 25
Message-ID: <3...@p...ch>
References: <3...@p...ch> <OoOB4.17816$Ob.575576@news.tpnet.pl>
<2pRB4.18285$Ob.591260@news.tpnet.pl>
NNTP-Posting-Host: ras38.planet.ch
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Mailer: Mozilla 4.7 [fr] (Win98; I)
X-Accept-Language: fr
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:25246
Ukryj nagłówki
Przemyslaw a écrit :
> - to są ziemniaczki grubo
> > starte z dodatkiem jajka i przypraw zapieczone na złoto na patelni) i
>
> ziemniaczki owszem, ale nie spotkalem jeszcze zadnego przepisu z jajkiem:)
> ugotowane ziemniaki (nie calkiem) i ochlodzone trzemy na grubej tarce,
> dodajemy sol, bialy pieprz i podsmazana cebulke, po czym pieczemy albo jeden
> wielki placek na patelni (sa niezle cyrki z obracaniem) albo formujemu
> mniejsze
>
> Przemyslaw Koziarski
Racja! mozna je polaczyc z boczkiem, ale to juz jak dla mnie dwa grzyby w
barszcz. Klasyczne rösti robi sie na smalcu, ale osobiscie odradzam
poniewaz chcial nie chcial kartofle "pija" ten tluszcz i po usmarzniu sa
potwornie ciezkie. Co do przewracania podrzucam placek do gory i lapie go (nie
zawsze) usmarzona strona do gory. Dodam ze dokonuje tej operacji w
ogrodzie....
--
Amicalement Paul Urstein
|