Data: 2000-03-22 00:49:44
Temat: Re: Odp: Emince a la Zurichoise
Od: Paul Urstein <p...@p...ch>
Pokaż wszystkie nagłówki
Przemyslaw a écrit :
> - to są ziemniaczki grubo
> > starte z dodatkiem jajka i przypraw zapieczone na złoto na patelni) i
>
> ziemniaczki owszem, ale nie spotkalem jeszcze zadnego przepisu z jajkiem:)
> ugotowane ziemniaki (nie calkiem) i ochlodzone trzemy na grubej tarce,
> dodajemy sol, bialy pieprz i podsmazana cebulke, po czym pieczemy albo jeden
> wielki placek na patelni (sa niezle cyrki z obracaniem) albo formujemu
> mniejsze
>
> Przemyslaw Koziarski
Racja! mozna je polaczyc z boczkiem, ale to juz jak dla mnie dwa grzyby w
barszcz. Klasyczne rösti robi sie na smalcu, ale osobiscie odradzam
poniewaz chcial nie chcial kartofle "pija" ten tluszcz i po usmarzniu sa
potwornie ciezkie. Co do przewracania podrzucam placek do gory i lapie go (nie
zawsze) usmarzona strona do gory. Dodam ze dokonuje tej operacji w
ogrodzie....
--
Amicalement Paul Urstein
|