Data: 2012-01-14 21:52:35
Temat: Re: Odp: Pekajace jaja
Od: "JBP" <t...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "@" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:jesmk0$s1j$1@inews.gazeta.pl...
>
> Nawet nie zamierzalam podejmowac rekawicy, bo od lat tak gotuje jajka,
> sposob mam przetestowany i niezawodny - jak zgapilam i gotowalam
> kilkanascie sekund dluzej, jajka wychodzily na twardo ;) Oczywiscie zawsze
> gotuje je bez przykrywki.
> Ale dzieki za intencje ;)
>
> Pozdrawiam
> @
Ja też "od zawsze" gotuję jajka w odkrytym garnku i zgadzam się z Tobą co do
wspomnianych sekund, choć w praktyce ich nie liczę, tylko wyjmuję jajka na
wyczucie. W każdym razie pół minuty gotowania w tym stylu (po zawrzeniu)
daje jajka na półtwardo lub twardo - w zależności od wielkości jajek i
grubości skorupki.
JBP
|