Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!orion.cst.tpsa.pl!ne
ws.tpnet.pl!not-for-mail
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Odp: Tort Sachera (bylo: Re: Poledwica i inne (bylo Re: Zrazy zawijane))
From: w...@t...com.pl (Wladyslaw)
Message-ID: <2000030907405723391@[192.168.0.11]>
References: <3...@w...net> <20000302072123153053@[192.168.0.11]>
<89lmbf$dkq$1@korweta.task.gda.pl> <2000030306491345908@[192.168.0.11]>
<20000303080425317313@[192.168.0.11]> <89ofln$ljn$1@korweta.task.gda.pl>
<20000304091453248633@[192.168.0.11]>
<3...@n...cyf-kr.edu.pl>
<20000304193516339594@[192.168.0.11]>
<73dw4.30383$WD.775510@news.tpnet.pl> <3...@w...net>
<lmUw4.37907$WD.943281@news.tpnet.pl>
<2000030706373312975@[192.168.0.11]>
<Z%8x4.46296$WD.1029772@news.tpnet.pl>
Organization: Telezynski i Syn
X-Newsreader: MacSOUP 2.2
Lines: 33
Date: Thu, 09 Mar 2000 06:41:57 GMT
NNTP-Posting-Host: 212.244.206.68
X-Complaints-To: a...@t...pl
X-Trace: news.tpnet.pl 952584117 212.244.206.68 (Thu, 09 Mar 2000 07:41:57 MET)
NNTP-Posting-Date: Thu, 09 Mar 2000 07:41:57 MET
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:24477
Ukryj nagłówki
Przemyslaw Koziarski <p...@a...pl> wrote:
> > A ile wart? Moze komus nie smakowac, kwestia gustu, ale w dzeidzinie
> > cukiernictwa to jedno z najwyzszych osiagniec sztuki. Sam sie przyznam,
> > ze nie jestem wielkim amatorem slodyczy, a jezeli juz cos jem, to jestem
> > bardzo wybredny. Ponadto nie przepadam za kombinacja owocow i
> > czekolady. W torcie Sachera jednak ta kombinacja jest doskonala.
> >
> > Wladyslaw
>
> Bardzo cenie Twoje uwagi, ale tym razem sie nie zgodze :)) Ten tort
> po pierwsze kosztuje jakies 50 DM (z dostawa co prawda do Polski, ale
> jednak). wiec widzisz ze do kosztow to sie jakos nie odnosi.
>Odnosi sie jak najbardziej. Sprobujupiec go w Austrii, ponaszac
wszystkie koszty, nawet wziawszy pod uwage, ze produkty kupujesz w cenac
hurtowych i sprzedawac w centrum Wiednia. Oczywiscie placisz tez za
marke.
> Poza tym
> nazywajac go murzynkiem oczywiscie uproscielem. Wiem jak trudno jest upiec
> bidzkopt kakaowy,
Nie kakaowy. Czekoladowy.
> Uwazam jednak, ze zadna to rewelacja. Bardziej toto slawne niz smaczne
> I nie moge naprawde dostrzec tej sztuki w tym torcie :))
Wiesz, rozne rzeczy moga roznym ludziom z roznych wzgledow nie smakowac.
I sa tez tacy co nie zobacza roznicy medzy kurczakiem z KFC a Poulet de
Bresse Sainte-Menehould i dziwic sie, czemu to ostatnie takie drogie.
Wladyslaw
|