Data: 2000-03-09 06:41:57
Temat: Re: Odp: Tort Sachera (bylo: Re: Poledwica i inne (bylo Re: Zrazy zawijane))
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw)
Pokaż wszystkie nagłówki
Przemyslaw Koziarski <p...@a...pl> wrote:
> > A ile wart? Moze komus nie smakowac, kwestia gustu, ale w dzeidzinie
> > cukiernictwa to jedno z najwyzszych osiagniec sztuki. Sam sie przyznam,
> > ze nie jestem wielkim amatorem slodyczy, a jezeli juz cos jem, to jestem
> > bardzo wybredny. Ponadto nie przepadam za kombinacja owocow i
> > czekolady. W torcie Sachera jednak ta kombinacja jest doskonala.
> >
> > Wladyslaw
>
> Bardzo cenie Twoje uwagi, ale tym razem sie nie zgodze :)) Ten tort
> po pierwsze kosztuje jakies 50 DM (z dostawa co prawda do Polski, ale
> jednak). wiec widzisz ze do kosztow to sie jakos nie odnosi.
>Odnosi sie jak najbardziej. Sprobujupiec go w Austrii, ponaszac
wszystkie koszty, nawet wziawszy pod uwage, ze produkty kupujesz w cenac
hurtowych i sprzedawac w centrum Wiednia. Oczywiscie placisz tez za
marke.
> Poza tym
> nazywajac go murzynkiem oczywiscie uproscielem. Wiem jak trudno jest upiec
> bidzkopt kakaowy,
Nie kakaowy. Czekoladowy.
> Uwazam jednak, ze zadna to rewelacja. Bardziej toto slawne niz smaczne
> I nie moge naprawde dostrzec tej sztuki w tym torcie :))
Wiesz, rozne rzeczy moga roznym ludziom z roznych wzgledow nie smakowac.
I sa tez tacy co nie zobacza roznicy medzy kurczakiem z KFC a Poulet de
Bresse Sainte-Menehould i dziwic sie, czemu to ostatnie takie drogie.
Wladyslaw
|