Data: 2003-09-11 10:32:47
Temat: Re: Odp: jaki sos do małż
Od: wiku <s...@r...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Smerf wrote:
>
> Hmm, przekonany byłem ze małże gotuje sie w osolonej wodzie az do ich
> otwarcia.
pewnie mozna i tak, ale wowczas wraz z woda wypluczesz caly smaczek
> A powiedz w jakiej temperaturze 'mniej wiecej' powinien byc piekarnik i jak
> długo w nim małże?
mysle, ze 180-200 stop. powinno byc ok. (ja pieklem tylko na krecie a
tamten piekarnik mial wlasniety termometr; w polsce boje sie kupowac w
skorupach)
a jak dlugo ? az sie wszystkie pootwieraja :)))
btw. jak masz w skorupach to daj sobie spokoj z sosami
podaj miche pieknych muszli, do tego kawalki cytryny i swieza bula -
skorupe w garsc, pokropic cytryna i zagryzc bula ( o w morde, ale ci
zazdroszcze :)
wiku
--
http://www.breakbeat.pl/
MAY THE BREAKZ BE WITH YOU
|