Data: 2005-10-18 05:20:24
Temat: Re: Ogonówka wędzona
Od: "Kondziorek" <p...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wojciech Gawrys" <w...@n...NOSPMPLS.net> napisał
w wiadomości news:dj13do$nmh$3@absolut.sgh.waw.pl...
> Witam,
>
> Dostałem takie oto cudo (jak w temacie) i zastanawiam się jak to można
> przyrządzić (najlepiej w miarę prosto) żeby wyszło coś więcej niż tylko
> wędlina na kanapki. Może ktoś ma jakiś pomysł (oprócz samego zjedzenia
> :) co można z tym zrobić aby wyszło coś ciekawego i smacznego?
>
> Z góry dziękuję za pomoc!!!
>
> Pozdrawiam,
>
> --
> Wojciech Gawrys
1. Smazona jako dodatek do np. jajeczniczki czy innych potraw
2. Z grilla
3. Pieczona (zalezy od wielkosci rzeczonej wedzonki)
4. Jako dodatek do wszelkiego rodzaju zupek do ktorych wedzonke wlasnie
dodajemy
5. Jako dodatek (raczej sparzona lub podsmazona) do salatek do ktorych
dodajemy wedzonki wszelakie
6. Dodatek do koreczkow (raczej tez po uprzednim sparzeniu lub
podsmazeniu-chyba ze nabyles juz gotowana
7. Jako sama w sobie przekaska pod wodeczke zmrozona
8. W sumie to wszystkie takie same potrawy jak z boczku wedzonego
Chwilowo nic wiecej nie przychodzi mi do glowy bo... rano jest jeszcze
hehehe
Pozdrawiam zyczac smacznego (az zazdroszcze kiedy widze oczami-oczyma (?)
wyobrazni paluchy ociekajace tluszczykiem z wedzonki wlasnie zdjetej z
grilla Mmmniam :)
Kondziorek
|