Data: 2003-03-31 14:14:47
Temat: Re: Oleje ...
Od: "Kinga" <kingamulicka@poczta,onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witaj!
Tak sie sklada, ze ostatnio tez sie interesowalam tym tematem.
Oleje takie jak slonecznikowy, sojowy, kukurydziany no i oczywiscie
oliwa z oliwek nadaja sie swietnie do wszelkiego typu salatek i potraw
sporzadzanych na ZIMNO ( oprocz oliwy z oliwek,
ktorej obrobka cieplana nie "psuje". Jest swietna w kazdej postaci)
Natomiast do smazenia nadaje sie jedynie olej rzepakowy i oliwa. Pozostale
rodzaje
pod wplywem temperatury zamieniaja sie w trucizne. Wprawdzie nie umiera sie
tak szybko, ale jak ktos szanuje zdrowie,
to lepiej miec to na uwadze.
Doczytalam sie tez, ze jak ktos ma zamiar kupic tania oliwe z oliwek, to
lepiej sobie darowac i kupic np. olej slonecznikowy
Jeszcze raz potwierdza sie regula, ze to co tanie, nie moze byc niestety
dobre.
Zycze tylko DOBRYCH wyborow! :-)
Kinga
"AJA" <n...@w...iie.pz.zgora.pl> skrev i melding
news:b68s2q$3dc$1@inews.gazeta.pl...
> Witam wszystkich.
> Bylem ostatnio w markecie kupic olej i chcialem taki jak zawsze tani i
> dobry. Jaki olej do czego sie nadaje.
>
> Pozdrawiam
> AJA
>
>
>
>
> --
> Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|