Data: 2000-12-06 18:11:04
Temat: Re: Oliwa czy olej?
Od: "Dalida" <d...@b...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Oliwa jest bez wątpienia lepsza od oleju, ponieważ w składzie ma tłuszcze
mononienasycone i pozbawiona jest cholesterolu. Jest najlepiej przyswajalnym
przez organizm ludzki tłuszczem i to w każdej postaci. Dobra jest ponoć
oliwa Extra Vergine, bo nie jest poddawana rafinacji i przez to jest
naturalna. A do smażenia oliwa nadaje się doskonale, bo zachowuje stałość
nawet w wysokiej temperaturze. Życzę smacznego!!!
Użytkownik "Rafal" <r...@s...com.pl> napisał w wiadomości
news:90j5rq$n9f$1@nuxi.se.com.pl...
> Byc moze byla juz tu o tym mowa. Ale ta sprawa spedza mi sen z powiek.
> Smazyc na oliwie? Jezeli tak to jakiej, ktore tloczenie do czego? Kiedy
> olej?
>
> Dziekuje serdecznie za pomoc
> Pozdrawiam
> Rafal
>
>
|