Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Oliwa z oliwek w przepisie na ciasto na pizze Re: Oliwa z oliwek w przepisie na ciasto na pizze

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Oliwa z oliwek w przepisie na ciasto na pizze

« poprzedni post następny post »
Data: 2015-03-22 18:57:53
Temat: Re: Oliwa z oliwek w przepisie na ciasto na pizze
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki

W dniu 2015-03-22 o 18:44, Pszemol pisze:
> "FEniks" <x...@p...fm> wrote in message
> news:550efc5e$0$26101$65785112@news.neostrada.pl...
>> Ojej, cały czas miałam wrażenie, że znam skądś tego gościa. I mam!
>> On chyba w Hell's Kitchen brał udział. ;)
>
> Niestety nie wiem, nie oglądałem polskiej wersji tego programu TV.

Ja okazjonalnie, byłam ciekawa, co to za cudo.

>
> No jeśli nie mieszka w Polsce to skąd ma wiedzieć - każdy rejon
> inaczej oznacza swoje mąki i ja też mam z identyfkacją mąki problemy :-)

No może, ale nie sądzę.

>
>> Nigdy nie daję świeżych pomidorów właśnie dlatego,
>> żeby pizza tak nie namiękła jak u niego.
>
> Po czym poznajesz że u niego namokła?
> Ucięty trójkąt pizzy ładnie trzymał formę w poziomie na filmie...

Nawet mówił, że puściło soki, a poza tym to widać było. Kawałek trzymał
formę, bo dał pizzę na samo dno piekarnika, to mu się spód pizzy mocno
spiekł. Jest to jakieś wyjście, ale ja nie lubię takiej płynącej pizzy.
Jak mi taka czasem wyjdzie (czasem mozzarelli dam za dużo albo jest za
mokra) to uznaję, że nie udała się za bardzo. ;)

>
> Ja w ogóle Ewa tego prościutto nie daję do piekarnika... :-)
> Tą pizzę robię tak, że ciasto posmarowane obficie oliwą z oliwek
> idzie do pieca gołe, opcjonalnie można położyć trochę mozzarelli
> jak ktoś bardzo lubi, a po wyjęciu z pieca nakłada się dopiero
> świeże, zielone listki rugoli, duże płatki sera parmigiano i na
> koniec prościutto na sam wierzch przykryte znowu kilkoma
> płatkami parmigiano... Ponieważ nakłada się te składniki na
> parzącą pizzę prosto z pieca, buchającą wciąż parą, to zielenina
> się ładnie w tej parze "oparzy" ale zachowa świerzość. Przepyszna!

A, no to dobrze, nie wiedziałam. A rukolę to daję na samym końcu, żeby
się właśnie nie oparzyła. ;)

Ewa

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
23.03 Anai
23.03 Anai
23.03 Jarosław Sokołowski
23.03 FEniks
23.03 Anai
23.03 Fragi
23.03 FEniks
23.03 FEniks
23.03 Jarosław Sokołowski
23.03 FEniks
23.03 Jarosław Sokołowski
23.03 Pszemol
23.03 Waldemar
23.03 Ikselka
23.03 FEniks
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6