Data: 2006-10-09 20:33:13
Temat: Re: Orzechy włoskie
Od: "m...@w...pl" <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Stachu napisał(a):
> Czy orzechy włoskie można w jakiś sposób konserwować w zalewie w słoikach?
> Po zagotowaniu ,czy bez?Nie spotkałem się
> z żadnym tego typu przepisem w książkach kucharskich
>
> Stachu.
Ku mojemu wielkiemu zdziwieniu jednak
MOŻNA!!!
Niestety chyba musisz sam poeksperymentować. Ja znalazłam
tylko dystrybutora tych "orzchowych cudaków" ;-) Trochę
szkoda bo sama jestem ciekawa, tym bardziej, że mam trochę
orzechów z którymi jeszcze nie wiem co zrobię.
Ten dystrybutor pisze, że są one w słodowym occie winnym...
cokolwiek to znaczy... a drugie maja z dodatkiem Porto Ruby...
Nic a nic mi to nie mówi, to drugie to chyba wino, ale może
się mylę ? A słodowy ocet winny, to ja nie mam zielonego
pojęcia jaki ?
Może ktoś z Szanownych grupowiczów się na ten temat wypowie ?
Pozdrówka
Maggie
|