Data: 2006-10-09 22:45:55
Temat: Re: Orzechy włoskie
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
<m...@w...pl> wrote in message news:egebmb$ljj$1@news.wp.pl...
> Stachu napisał(a):
>> Czy orzechy włoskie można w jakiś sposób konserwować w zalewie w
>> słoikach?
>> Po zagotowaniu ,czy bez?Nie spotkałem się
>> z żadnym tego typu przepisem w książkach kucharskich
>>
>> Stachu.
>
> Ku mojemu wielkiemu zdziwieniu jednak
>
> MOŻNA!!!
>
> Niestety chyba musisz sam poeksperymentować. Ja znalazłam tylko
> dystrybutora tych "orzchowych cudaków" ;-) Trochę szkoda bo sama jestem
> ciekawa, tym bardziej, że mam trochę orzechów z którymi jeszcze nie wiem
> co zrobię.
> Ten dystrybutor pisze, że są one w słodowym occie winnym... cokolwiek to
> znaczy... a drugie maja z dodatkiem Porto Ruby...
> Nic a nic mi to nie mówi, to drugie to chyba wino, ale może się mylę ? A
> słodowy ocet winny, to ja nie mam zielonego pojęcia jaki ?
> Może ktoś z Szanownych grupowiczów się na ten temat wypowie ?
>
> Pozdrówka
> Maggie
Są konfitury z młodych owoców orzecha włokiego.
|