Data: 2006-04-14 19:48:45
Temat: Re: Owoce/warzywa w USA - czemu sie tak szybko psuja???
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le vendredi 14 avril 2006 ŕ 20:46:02, dans <4...@b...com>
vous écriviez :
>
>> Argumenty naukowe poproszę na tę niezdrowość mięsa. Najlepiej takie, których
>> publikacje można znaleźć w NCBI http://ncbi.nlm.nih.gov
>> Bo obryzgałam ze śmiechu monitor.
> Naukowe argumenty...
> Dwa podstawowe:
> 1. Allergeny powodujace coraz wiecej uczulen (30 lat temu uczulone
> dziecko bylo rzadkoscia, a teraz?)
> 2. Przenoszenie przez mieso odpornosci na antybiotyki (transfer of
> antibiotic resistance markers),
Mylisz wiec "niezdroowosc" miesa ze szkodliwym wplywem jego produkcji
na (szeroko pojete) srodowisko.
Samo mieso nie jest "niezdrowe", chociaz na pewno ma mniej wartosci
smakowych i odzywczych niz mieso pochodzace od producentuw zdrowej
zywnosci.
Stad reakcje...
Ewcia
--
Niesz
|