Data: 2001-08-27 09:44:02
Temat: Re: Ozorki w sosie chrzanowym
Od: "WaldemarW" <w...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Agnieszka Jakubiec" <a...@f...onet.pl> napisał w
wiadomości news:9md1f2$hnb$1@news.tpi.pl...
| Witam :)
|
| ja robie tak:
|
| rzeczone azorki ugotowac do miekkosci w malej ilosci wody z jarzynami
| i przyprawami (koniecznie ziele ang. i lisc laurowy) i obrac ze skory
| (lub najpierw obgotowac i obrac ze skory ), wyjac z wywaru,
| do wywaru lycha smietany (moze byc z maka), dwie-trzy chrzanu i podgrzac,
| ale pilnowac by nie zagotowac - gestosc zrob jaka lubisz
| azory na talerz z puree i polac sosem - pycha!
Dzieki. Ale jeszcze jedno pytanko:) Jak przygotowac ozorka aby najlepiej
obrac go ze skory?
--
Pozdrawiam
WaldemarW
|