Data: 2004-01-18 20:50:36
Temat: Re: P - drożdżowy topielec
Od: "Joanna Gacka" <j...@w...o2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ana" <a...@g...pl> napisał w wiadomości
news:buca36$2imm$1@mamut.aster.pl...
>
> > I jeszcze pytanie alternatywne - czy ktoś zna przepis na ciasto
drożdzowe,
> z
> > którego można powyższy placek zrobić, nie męcząc się przy tym
zarabianiem
> > straszliwie (mam ostatnio duuuży problem z łapami i jeszcze większą
ochotę
> > na wymieniony już przysmak)
> ***
> Podaje moj wyprobowany przepis na topielca, robie go bardzo czesto, jest
to
> moje ulubione ciasto drozdzowe, bo smaczne i malo z nim roboty:
> Proporcje powojne, na duza blaszke:
> 6 szklanek maki
> 6 jaj
> 2 kostki margaryny/masla
?? 2x200 gram czy 250? i czy ciasto po tym za tłuste ()ciezkie) nie jest?
A posypywalas je kruszonka?
Przepis w kazdym razie wedruje do mojego archiwum - do wykorzystania w
najbliższy piątek
Aska (z rodzina spragnioną kruszonki na cieście)
|