Data: 2007-04-18 17:03:32
Temat: Re: PALUSZKI
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Marsjasz" <m...@g...pl> wrote in message
news:f05iop$daj$1@inews.gazeta.pl...
> Panslavista napisał(a):
> > Topinambur ugotować w mundurkach, obrać zemleć z maszynce lub
przecisnąć
> > przez praskę, dodać mąki, jajka,sól i kminek. Rozwałkować na cienki
placek i
> > radełkiem ciąć na paski szerokości 1,5 do 2cm, około 0,5cm grubości.
Wypiec
> > na blasze.
> > Doskonałe do barszczu czerwoengo i nie tylko.
> >
> >
> topinanbur to jakis slonecznik ???
> i bez proporcji...
> Mars
Witaj!
Słonecznik bulwiasty. Wspaniały dar natury dla cukrzyków.
Na co proporcje - ciasto takie, aby się nie lepiło do rąk czy radełka...
Robię wariacje teraz - z papryką, z pieprzem czerwonym...
|