Data: 2010-02-19 17:32:12
Temat: Re: POMOCY - jak korzystac z lodowki?
Od: zbigi <z...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
sam jestem pisze:
> Użytkownik "MisKudlaty" <s...@s...pl> napisał w wiadomości
> news:hlmcb7$uaj$2@news.interia.pl...
>
>
>>> majonez w sklepie też stoi na zwykłej półce, w domu też go pewnie tak
> trzymasz dopóki go nie otworzysz ;)
>
> majonez a oliwa/olej... wlasnie tak samo sobie tłumaczyłem, i oliwe kupując
> trzymałem w szafce poza lodówką zamkniętą, a po otwarciu już w lodówce.
> jak z musztardą...
>
> mogę olej i oliwę z lodówki, ale czy coś im zaszkodzi gdy tam zostaną?
> zaszkodzi chłód olejowi (rzepak, słonecznik, soja)?
Raczej nie. A nawet pomoze zachowac dluzej przydatnosc :)
> a oliwkom delikatnym szlachetnym (winogronowe, extra virgin z oliwek i
> podobne)?
Metnieja i potrafia "skrystalizowac" w temperaturze lodowkowej. Dlatego
oliwe z oliwek (no bo jaka inna?;)) trzymam na podoredziu w kuchni -
zreszta zuzywam jej tak duzo, ze nie ma szans sie popsuc od temperatury
pokojowej. No i ma zawsze wlasciwa konsystencje ;)
--
pozdrrrowienia i... do zobaczenia na szlaku :)
zbigi [@:zbiegusek na wirtualnej polsce w domenie pl]
Bestyja, Sikorka, Jasiek w worku, Dudek na strychu i inne ;)
Nowy Janów - jeszcze blizej najwiekszej dziury w Europie ;)
|