Data: 2010-02-21 11:46:31
Temat: Re: POMOCY - jak korzystac z lodowki?
Od: "KKrzych" <w...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "kogutek" <k...@v...pl> napisał w wiadomości
news:5065.0000044c.4b80582e@newsgate.onet.pl...
> Naucz się robić parówki, frankfurterki, kiełbasę, kabanosy. Albo kupuj
> kiełbasę
> po 50 złotych za kilo, kabanosy po 60 zł za kilo. To lodówka do ich
> przechowywania będzie niepotrzebna.
Witam,
Nie wiem, czy to odpowiedź do mnie czy do autora wątku, ale zgadzam się w
100%. Wyłożyłeś sedno tego, co tak naprawdę miałem na myśli odpowiadając na
sposoby na lodówkę. Powiem więcej, bo choć sam jeszcze wędlin nie robię
(duszę tylko schab i karkówkę, z czego robi się i porcja na obiad i zostaje
wędlina na zimno, pychota), to ostatnio trafiły mi się mięsa i wędliny z
wiejskego świniobicia. No to różnicy nie trzeba chyba opisywać. To co mamy w
sklepach na półkach z wędlinami, powinno być dawno zabronione.
Mam jeszcze pytanie - gdzie zaopatrujesz się w akcesoria do robienia wędlin
(flaki, powłoczki, siatki na szynki) i czy wymaga to licznego osprzętu?
(maszynki, wędzenie?) No i chyba zwłaszcza wędzenie wymaga domu z ogódkiem?
Pozdrawiam,
KKrzych
Polecam Wszystkim, co lubią dobrze zjeść i ciekawie poczytać:
www.ugotujka.pl
|