Data: 2010-02-21 13:38:19
Temat: Re: POMOCY - jak korzystac z lodowki?
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
sam jestem wrote:
> Ale jak trzymć drugą połowę, gdy pierwszą część już zjem?
> Ta druga połowa pierogów już na drugi dzień jest sucha, a większość z
> pierogów spękana, otwierają się.
> Jak je przechowywać?
> - szczelnie owinięte w folię?
> - w misce przykryte talerzykiem?
> - zamrozić?
> - ugotować wszytkie po otwarciu paczki, a drugą połowę podgrzewać? (ale
> podgrzewanie we wodzie czy obsmażać i na czym?)
> - może spryskać, zrosić oliwką?
Na twoim miejscu ja bym je wszystkie ugotowała w osolonej wodzie z dorobina
oleju( olej po to, zeby sie nie sklejału po gotowaniu). Ile dasz radę -
zjedz. Resztę albo na talerzu do lodówki, (możesz owinąć folią, przełożyć do
pojemnika zeby nie obsychały), albo zamrozić. Odgrzewać możesz normalnie
wrzucając zamrożone (układam na tacy tak, żeby się nie dotykały, jak
zamarzną można zsypać do woreczka, a potem wyciągać tyle, ile trzeba) do
wody, albo odsmażać te z lodówki na tym, co lubisz (olej, masło - to raczej
do serowych pasuje).
Weź poprawkę na to, że ja takie rzeczy wyprawiam z pierogami własnej roboty,
nie kupnymi.
J.
|