Data: 2010-02-22 03:53:35
Temat: Re: POMOCY - jak korzystac z lodowki?
Od: "Prawusek" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"kogutek" <k...@o...pl> wrote in message
news:5065.00000543.4b81c725@newsgate.onet.pl...
Do nadziewania wystarczy dowolna maszynka do mięsa i lejek taki z
rówkiem wzdłuż, ponieważ ten rowek odprowadza powietrze z jelita. Nastepnie
wyrób nakłuwa się igłą w miejscu bąbla gazowego i wałkuje się na stole
rękoma, Wychodzi powietrze podczas tego wałkowania, a nadzienie układa się
równo na całej długosci bez tworzenia się guzów podczas wędzenia.
Do maszynki Zelmera lejek jest w zestawie:
http://www.zelmer.pl/sprzet_kuchenny/maszynki-do-mie
lenia/maszynka-do-mielenia-986/
warto zamówić też moduł mielący nr5 (opcja) - ten zmiele bez wysiłku słoninę
ze skórą pokrojoną w paski np. 5cm x 2cm x 2cm. Lejek jest dostosowany do
modułu nr 8. Można znaleźć cieńszy metalowy - do jelit owczych - własne
kabanosy w zasiegu ręki.
|