Data: 2007-02-08 12:22:07
Temat: Re: PRZYSMAK KOZACKI
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"JaMyszka" <f...@g...com> wrote in message
news:1170935452.013410.190250@p10g2000cwp.googlegrou
ps.com...
On 8 Lut, 11:14, "Panslavista" wrote:
> Tym razem czwarty po byczych jajach, flaczkach i ozorku fragmencie
> kropwiny bo trudno zakwalifikować tę część jako wołową.
> Chodzi tu o wymię krowie - fantastyczne danie, choć mieso trudne do
> dostania w handlu. Trzeba postarać się o wymię krowie, z krowy mlecznej,
> nie
> za starej. [...]
Wiem, że wymię występuje jako składnik w mortadeli.
Kiedyś była to jedna z tańszych wędlin. Czyżby jej obecna cena
wskazywała na brak tanich zamienników o smaku wymienia?
A lubię od czasu do czasu podawać ją do obiadu na sposób poznany w
Czechach:)
Między dwa plasterki mortadeli (o,5 - 1 cm) włożyć plaster sera
twardego, obtoczyć ciastem (konsystencja klusek kładzionych) i po
obsmażeniu podawać z ziemniakami i surówką;p
Prawda jakie szybkie przygotowanie obiadu? I do tego smaczne:)
--
Pozdrawiam :)
JM
Pewnie, inwencja przede wszystkim. Ale kotlet z wymienia wielkości pół do
całego talerza ma swój urok i smak - zajadałem się nieraz...
|