Data: 2003-08-27 06:20:07
Temat: Re: Paella - moj przepis, prosze o komentarze i ulepszenia.
Od: "Kasia Lomanczyk" <k...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Marek Rzezwicki" <n...@r...pl> napisał w
wiadomości news:bigm82$l14$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Z tego co pamietam, to ryż się troszkę praży na sucho, albo z nieiwelką
> ilością oliwy i dopoiero później wlewa się bulion wymiszany z kurkumą,
> szafranem czy syntetycznym "colorante"
Czyli co? Ryz uprazyc w oddzielnym garze, a potem wrzucic do pichcacych sie
tych wszystkich pomidorow, papryk itp? Czy jak?
> najfajniej jest jak się krewetka na ciebie patrzy :-) i weź jej wtedy
> urwij główkę ;-)
Ja tam rwe bezlitosnie ;) Ale faktycznie najfajniejsze sa te wasate z
oczkami i szczypcami.
> con pollo - czyli z kurczakiem (oni rąbią na surowo w kawałeczki, i na tym
> gotuje się bulion)
Tez dobry pomysl.
Ja chyba tez w najblizszych dniach zrobie, w zamrazarce leza juz owoce
morza. Mniam!
Dziekuje za komentarze :)
|