X-Received: by 10.140.101.102 with SMTP id t93mr2213qge.38.1412881799026; Thu, 09 Oct
2014 12:09:59 -0700 (PDT)
X-Received: by 10.140.101.102 with SMTP id t93mr2213qge.38.1412881799026; Thu, 09 Oct
2014 12:09:59 -0700 (PDT)
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.glorb.com!
uq10no7499058igb.0!news-out.google.com!bc9ni25400igb.0!nntp.google.com!dc16no16
76017qab.1!postnews.google.com!glegroupsg2000goo.googlegroups.com!not-for-mail
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Date: Thu, 9 Oct 2014 12:09:58 -0700 (PDT)
In-Reply-To: <m16e0f$m7t$1@node1.news.atman.pl>
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: glegroupsg2000goo.googlegroups.com; posting-host=83.6.149.175;
posting-account=N1s5fQoAAADh79ikLaZl6sk75TRnxCdW
NNTP-Posting-Host: 83.6.149.175
References: <2...@g...com>
<m16e0f$m7t$1@node1.news.atman.pl>
User-Agent: G2/1.0
MIME-Version: 1.0
Message-ID: <b...@g...com>
Subject: Re: Paluchy w jedzeniu.
From: ikselk%g...@g...com
Injection-Date: Thu, 09 Oct 2014 19:09:59 +0000
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:357287
Ukryj nagłówki
W dniu czwartek, 9 października 2014 18:43:57 UTC+2 użytkownik Stefan napisał:
> U�ytkownik napisa� w wiadomo�ci grup
>
> dyskusyjnych:2b2fdc1e-7e1e-4331-a12a-f5e459f7cbfa@go
oglegroups.com...
>
>
>
> Przesta�am ogl�da� wszelkie programy "kulinarne" - one s� antykulinarne, no
>
> na wymioty mi siďż˝ zbiera, kiedy taki Okrasa czy inny mu podobny chudzielec
>
> uk�ada paluchami na talerzu przysz�ego konsumenta te swoje "artkompozycje",
>
> promuj�c ten rodzaj zachowania i dekoracji...
>
> Malarz, murarz, rze�biarz czy kucharz? - niech�e si� jeden z drugim
>
> zdecyduje!
>
> Przebrzyd�a maniera gmerania paluchami w talerzu przed podaniem go na st�
>
> klientowi jest ju� tak powszechna w Polsce, �e strach si� wybra� do
>
> jakiejkolwiek bardziej "wypasionej" restauracji, �eby nie otrzyma� misternej
>
> uk�adanki na talerzu do zjedzenia...
>
> Obsesja? - ale� oczywi�cie! Obsesyjnie NIE WIERZ�, �e 100 % wizyt
pracownika
>
> restauracyjnej kuchni w WC ko�czy si� porz�dnym myciem r�k.
>
> http://www.all4work.pl/aktualnosci/artykul/id/15
>
>
>
>
>
> I dla rozweselenia (he he) zagadka:
>
>
>
> "Pami�ta�, �e Ugor zawsze upija barszcz ze zbyt pe�nych fili�anek.
Fornalski
>
> poprawia palcami uk�ad pieczeni i jarzyn na p�misku, Piku� w bufecie dolewa
>
> m�ty do piwa, a kawiarka Elza wyjmuje palcami ko�uszek z kawy. Czasem
>
> zastanawiaďż˝ siďż˝, czy i <<Pod Winogronami>>, gdzie zachodziďż˝ na kolacjďż˝,
>
> kucharz, podobnie jak jego kolega z <<Pacyfiku>>, �ciska gospodyni� w k�tach
>
> spi�arni i czy dolewa do majonezu m�tn� wod� ze s�oika z jajami. Czy
gdzie
>
> indziej r�wnie� nie myj� r�k po powrocie z ust�pu, podobnie jak to robi
>
> cukiernik i bufetowa Tola w Pacyfiku?"
>
>
>
> Z czego to?
>
> :-/
>
>
>
> Phi, "Zakl�te rewiry"
No własnie! - rewiry jakie były, takie i pozostaly.
|