Data: 2003-04-05 20:32:52
Temat: Re: Panierka z sezamem ?
Od: a...@p...onet.pl
Pokaż wszystkie nagłówki
> Hej,
>
> Jest frytkownica, są piersi z kurczaka. Brak pomysłu jak zrobic
> panierkę z sezamem.
>
> W każdym razie mnie brak pomysłu ale w zacnym gronie smakoszy pewnie
> ktoś wie jak to panierować.
>
> A i pytanie dodatkowe. Co z tymi piersiami ? Ugotować je wcześniej ? A
> może zmielić w maszynce do mięsa i zrobic takie raczej mielone ?
>
> Z góry dzięki za rady.
Bardzo chetnie bym Ci cos doradzila, ale nie robilam nigdy nic podobnego.
Natomiast jadlam kiedys i wygladalo to tak: piers pokrojona na nieduze kawalki
w poprzek wlokien i chyba lekko rozbita lub tylko rozgnieciona i panierowana w
sezamie (przypuszczam, ze z udzialem jajka). Smazone to bylo chyba na patelni,
nie w frytkownicy i podawane z ryzem i sosem slodko-kwasnym. Bardzo smaczne.
Niestety nie jestem zaprzyjazniona z kucharka, wiec nie jestem w stanie zdobyc
szczegolow.
Pozdrawiam,
Ania
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|