Data: 2006-05-04 17:12:05
Temat: Re: Pańska skórka poraz n-ty
Od: "Anunia" <a...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
niewiem czy o to wam chodzi al;e probujcie i dzielcie sie spostrzezeniami:)
Zycze smacznego!!!!
Składniki:
6 dkg żelatyny,
52.5 dkg cukru,
6 białek,
1 łyżka syropu różanego,
1 łyżka konfitury z róży,
10 dkg przecieru z truskawek,
4 łyżki mąki ziemniaczanej.
Sposób przyrządzenia:
150 ml wody zagotować z 50 dkg cukru i z syropem różanym, dodać konfiturę,
wymieszać. Zdjąć garnek z ognia. Do gorącego płynu dodać żelatynę i
dokładnie rozpuścić.W dużej misce ubić białka na sztywno i dodać resztę
cukru. Bardzo powoli, cienkim strumieniem, wlać gorący syrop, ciągle
ubijając. Dodać przecier z truskawek i dobrze wymieszać. Mieszankę wylać
równo na blachę wyłożoną pergaminem, posypać mąką ziemniaczaną i odstawić do
ostygnięcia na 1 - 2 h. Za pomocą noża zanurzonego w gorącej wodzie, a potem
osuszonego, pokroić masę na małe prostokąty. Trzymać w dużym słoiku albo w
przezroczystej folii.
Apropo tylko skad wziac ten syrop rozany idzie kupic w supermarkecie?????
Ania ktora niema pojecia co to panska skorka ale z postu wywnioskowala ze to
moze byc to:)
|