Data: 2003-08-02 13:43:01
Temat: Re: Papryka faszerowana i problem...
Od: "earthworm" <d...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "mamqa" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bggem6$919$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Zrobilam papryke (biala) wg.przepisu ze strony:
> http://kuchnia.verusinter.net/5369.htm i dopiero teraz doczytalam ze
trzeba
> papryke przykryc czubkami... I sie zastanawiam... wyplynie mi farsz czy
> nie...
Może się zbyt mocno przypiec i zrobi się skorupa. Niemiła do jedzenia.
Czubki też chronią przed wysuszaniem się mięsa. Zawsze można się ratować
jeszcze podlewaniem sosem . Trochę niewygodne, gdy zapieka się w piekarniku
>
> Czubki juz wyrzucilam a papryke wstawilam do piekarnika... Za 35
> minut napewno dostane odpowiedz ale czy ktos mial juz taki problem? I
> jeszcze jedno pytanie: sasiadka dziwila sie ze dalam do srodka surowe
mieso
> ale ja tak zrozumialam z przepisu... Czy wy dajecie surowe czy juz lekko
> podsmazone?
Surowe wymieszane z przyprawami i cebulką podsmażoną.
> PS. Robilam to pierwszy raz stad moja niewiedza...
Tego nie da się tak łatwo zepsuć.
dżdżownica
|