Data: 2003-09-08 07:34:35
Temat: Re: Papryka- jak j? zakonserwować, by nadawała się do lecza?
Od: "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uzytkownik "Sabinka" <s...@w...pl> napisal w wiadomosci
news:bjb7m5.3vvkm0t.1@sa.re...
> Gdzies wyczytalam czy slyszalam, bylo krotko powiedziane zeby
> rozmrazac w lodowce. Ja to stosuje tylko do tego co mam spozyc jak
> jest, bez gotowania/pieczenia/smazenia. Znac sie na tym nie znam i nie
> wiem nawet czemu nie mozna drugi raz tego samego zamrazac.
Ja wiem tylko tyle, ze podczas rozmrazania nastepuje gwaltowny rozwoj
bakterii, dlatego rozmrozone produkty nalezy spozyc raczej szybko po
rozmrozeniu a przed ponownym zamrozeniem konieczna jest obrobka cieplna dla
zabicia tych bakterii.
--
Pozdrawiam,
Ania
Jak mozna krotko opisac, co to jest pyszny smak dobrych potraw? To kaloria!
/Garfield/
|