Data: 2004-09-21 11:19:48
Temat: Re: Papryka na zim
Od: "ancilla" <a...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "batory" <b...@p...wywaltoonet.pl> napisał w wiadomości
news:cip025$eg7$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Teraz papryka jest po 2 zł, zimą będzie po 20. Chciałabym więc zawekować.
> Nigdy jeszcze nie wekowałam papryki. Pomysł mam taki: paprykę poddusić z
> pomidorami, ale nie całkiem na miękko (no bo jeszcze zmieknie przy
> pasteryzowaniu), do słojów i pasteryzować. Pomidory po to, żeby się
wszystko
> razem kąpało w jakimś płynie. Tylko nie wiem jak pasteryzować. Czy
wystarczy
> pół godziny jednorazowo (jak owoce), czy konieczna trzykrotna pasteryzacja
w
> odstępie dobowym (jak mięso).
> Dziekuję - Agnieszka
---
moja Mamuś pasteryzuje paprykę pół godziny.
a.
|