Data: 2004-09-08 17:42:54
Temat: Re: Papryko...zerca.
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <chnfoq$1jm$1@nemesis.news.tpi.pl>,
"Stanislaw Trepczyk" <t...@n...pl> wrote:
> No wlasnie
> .Bardzo czesto stosuje surowe papryki, zarowno te czerwone, zielone jak i
> zolte do swoich potraw.Tych egzotycznych chinskich czy meksykanskich jak do
> pospolitych warzywnych.Aktualna przystepna cena daje mysl o zapasach.Tylko
> jak to zrobic?Byla zmianka o kiszeniu...ale to nie to.Zakonserwowac ? Tez
> nie ,w zalewie octowej.Wpadl mi pomysl aby taka paprykie oczyscic tzn z
> nasion pokroic wzdloz w pasy sparzyc wrzatkiem i zamrozic.Oczywiscie zrobie
> probe na kilku paprykach ale czy to dobry pomysl?
>
Mroenie papryki daje bardzo dobre efekty nawet bez blanszowania.
Blanszowanie moe nawet w tym przypadku zaszkodziç, bo papryka moe
straciç j´drnoĘç.
W˝adys˝aw
|