Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!news.glorb.com!newscon02.news.prodigy.com!prodigy.net!newshosting.com!nx01.
iad01.newshosting.com!newsfeeds.sol.net!posts.news.moreusenet.net!nnrp1-asbnva.
nntpservers.com!not-for-mail
From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Parapetówka
Date: Tue, 19 Apr 2005 08:49:08 +0100
Organization: Home
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <r...@4...com>
References: <d42ctu$4j8$1@inews.gazeta.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 34
NNTP-Posting-Date: 19 Apr 2005 07:49:05 GMT
NNTP-Posting-Host: bdf22f69.news.nntpservers.com
X-Trace: DXC=W1b3i:VL\KJ=I[FZK<W2gJc[3Bf`1S5Q@F0iV`L?jh_O>nY\nb3]1jM`^:?FGSL;5OJ25E^d
F0VP@GS]bA9<ZloCID[>;iMPIGKKZVe8h?ILFAiCHgYe`_MPGC?f@HfUUi`B
X-Complaints-To: k...@n...com
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:237496
Ukryj nagłówki
On Tue, 19 Apr 2005 09:45:06 +0200, Kinga 'Słowotok' Macyszyn
<k...@b...gazeta.pl> wrote:
>No więc stało się i robię parapetówkę.
>Mam już prawie, prawie menu, oprócz dania na ciepło.
>Najważniejsze jest to, żeby potrawa dała się szybko odgrzać (albo ew.
>zrobić), nie była ciężka i było jej dużo :)
>Chodzi o to, że impreza będzie w 2 turach: jedna w piątek, druga w sobotę
>(nie wszystkim pasuje sobota, bo jest Jerzego / Wojciecha).
>Będą kanapki z bagietki takie na ząb, sałatka z kuskusa z warzywami, do tego
>jeszcze jedna, na którą nie mam pomysłu, i tu brakuje mi "konkretu" na
>ciepło. Możecie mi podrzucić jakiś pomysł?
>Na słodko będą lody z polewą i bakaliami, jakieś paluszki, czekolada, upiekę
>jakieś ciasteczka i będzie deser na ciepło / zimno, który, pardon, zwałyśmy
>z koleżanką za młodu "kupa w lesie" ;)
>(Jakby ktoś chcial, służę przepisem, bo jest naprawdę dobre, tak naprawdę to
>płatki ziemniaczane pieczone z miodem, bakaliami, marchewką i jabłkami,
>nazwa pochodzi od wyglądu porawy;)
>
>Będzie szampan, wino białe półwytrawne i czerwone półsłodkie. Albo nawet
>jakaś Sangria z pijanymi owocami ;)
Jak zawsze proponuje chile con carne. mozna odgrzac, nie musi byc
palace na wylot, mozna na raz ugotowac wieeeelki sagan, nie
trzeba pilnowac (bo np moze byc w piekarniku) za bardzo, do tego
ryz albo bagietki.
jeszcze bardzo dobre sa pieczone kartofelki (bo male rozmiarowo)
z roznymi sosami.
Pierz, co ma za soba parapetowe na 40 osob...jedyny dzien, kiedy
pogoda byla marna i ten tlum sie przez NOWY dom przewalal ...
K.T. - starannie opakowana
|