Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.nask.pl!newsfeed.tpinternet.pl!
nemesis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Gocha" <g...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Parapetówka
Date: Tue, 19 Apr 2005 11:26:26 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 20
Message-ID: <d42mk7$ep6$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <d42ctu$4j8$1@inews.gazeta.pl> <d42iga$o7q$3@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: starostwo.gsk.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1113906631 15142 195.117.112.11 (19 Apr 2005 10:30:31
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 19 Apr 2005 10:30:31 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6600
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6600
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:237530
Ukryj nagłówki
Użytkownik "A.L." <a...@n...pl> napisał w wiadomości
news:d42iga$o7q$3@nemesis.news.tpi.pl...
> A co do dania na ciepło, Krysia bardzo dobrze Ci poradziła. Bardziej
> pracochłonnie byłoby, gdybyś to chili wpakowała w naleśniki - moi goscie
> bardzo chwalili takie krokiety. Możesz też zrobić krokiety z różnymi
> nadzieniami. Wszystko można przygotować wcześniej, a gdy goście przyjdą
> smażyć na 2-3 patelniach, szybko to idzie.
> --
> Ania
Pyszne są naleśniki nadziewane masą mięsno-warzywną. Nalesniki możesz sobie
nasmażyć wcześniej, później można je przechowywać kilka dni w lodówce
zapakowane żeby nie wyschły. Ja rozsmarowuję farsz na naleśniku, składam w
kopertę, układam na blasze, albo w duzym i niskim naczyniu do zapiekania tak
"na zakładkę", całość posypuję żółtym serem i zapiekam kilka minut w
piekarniku. Są pyszne. Na wierzchu można posypać ziołami komponującymi się z
nadzieniem, albo natką pietruszki, albo co kto lubi.
Gocha
|