Data: 2012-03-13 20:54:30
Temat: Re: Parowar - refleksje.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 13 Mar 2012 21:30:40 +0100, medea napisał(a):
> W dniu 2012-03-13 20:44, Ikselka pisze:
>> XL ponieważ "na sypko" oznacza "każde ziarenko osobno"
>
> Tak gotuję w parowarze - po parzeniu dziabię go widelcem i jest zupełnie
> sypki.
Jak podziabię widelcem chleb, to też będzie sypki 333-)
Kasza/ryż na sypko mają być sypkie bez dziabania 3-)
> Po dochodzeniu w piernatach, ryż jest dosyć kleisty. W każdym razie inny
> od tego parzonego.
>
Przeoczyłaś skromną moją wzmiankę o tłuszczu w kwestii sypkości kaszy 3-)
Mówiłam, że JA umiem:
http://kuchniamamy.blox.pl/2011/04/Kasza-Gryczana-Na
-Sypko-na-2-sposoby.html
Ten drugi sposób polecam także.
Założę się, ze go nie znałaś :-)
--
XL
|