Data: 2018-03-20 19:20:00
Temat: Re: Pasternak - c.d.
Od: samya <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 14.02.2018 o 19:20, i...@g...pl pisze:
> Tylko nie gotuj go w wodzie, bo bardzo nasiąka i łatwo go rozgotować, a wtedy się
rozpada w mokrą breję i jest do niczego.
> Z parowara (parować około 30 minut, najlepiej przekrojony wzdłuż na pół lub na
innego kształtu kawałki czy plastry o objętości połowki średniego ziemniaka) jest
niesamowity - smaczny i zachowuje kształt oraz zwięzłość.
>
Oho, ktos odkryl dobrodziejstwo zwane parowarem :)
Fakt, ze nawet ziemniaki z niego maja zupelnie inny smak.
Natomiast fasolka szparagowa gotowana na parze jest dla mnie zbyt sucha.
Pozdrawiam
@
|