Data: 2016-08-24 23:56:24
Temat: Re: Pasternak - wejście Smoka.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 24 Aug 2016 23:23:04 +0200, samya napisał(a):
> Cos mi przeszkadzalo "smakowo" w tej mrozonce, najprawdopodobniej pasternak
> (jedyny smak, ktorego nie znam z tej mieszanki).
> Napisz prosze do czego mozna porownac smak pasternaku, bo moze niepotrzebnie
> go obwiniam za spitolenie skladu mrozonki.
Czasem jak zjesz marchewkę surową z taką zieloną piętką, to ta piętka ma
taki trochę pietruszkowy i o wiele ostrzejszy smak - mniej więcej tak
smakuje pasternak. Bardzo ciekawy. Natomiast pasternak ugotowany w
niekwaśnej w zupie (rosół, krupnik) jest słodziutki i bez tego wyostrzenia,
jest jak masełko, wię też mi bardzo smakuje i obiecuję sobie, ze będę go
dużo wrzucać do takich zup i potem wyjadac :-)
|