Data: 2006-06-22 12:54:44
Temat: Re: Pasteryzacja zakupionej kie"basy
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <e7e3p7$era$1@nemesis.news.tpi.pl>,
"Panslavista" <p...@w...pl> wrote:
> "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> wrote in message
> news:wlalos-44B576.14321922062006@news.gazeta.pl...
> > In article <e7e1il$34q$1@news.lublin.pl>,
> > "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU
.UplU>
> > wrote:
> >
> >> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
> >> news:wlalos-D51C49.13522922062006@news.gazeta.pl...
> >> >
> >> > Raz wytrzyma, raz nie. A z jadem kiełbasianym żartów nie ma.
> >> >
> >> > Władysław
> >>
> >> Tłuszcz ma za zadanie odizolować od dopływu powietrza...
> >
> > No właśnie. Bakterie jaddu kiełbasianego to beztlenowce.
> >
> >> nawet w czasie
> >> suszenia kiełbasy wskazane jest nacieranie jej tłuszczem
> >
> > A to zapewne dla ogranicenia wpwpływu wilgoci.
> >
> > Władysław
>
> Dlatego proponowana przeze mnie metoda jest bezpieczna i warta polecenia -
> wypraktykowana przez pokolenia. Słoje wecka nadal można kupić:
Aha.
Władysław
|