Data: 2006-06-22 12:49:38
Temat: Re: Pasteryzacja zakupionej kie"basy
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Wladyslaw Los" <w...@o...pl> wrote in message
news:wlalos-44B576.14321922062006@news.gazeta.pl...
> In article <e7e1il$34q$1@news.lublin.pl>,
> "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU
.UplU>
> wrote:
>
>> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
>> news:wlalos-D51C49.13522922062006@news.gazeta.pl...
>> >
>> > Raz wytrzyma, raz nie. A z jadem kiełbasianym żartów nie ma.
>> >
>> > Władysław
>>
>> Tłuszcz ma za zadanie odizolować od dopływu powietrza...
>
> No właśnie. Bakterie jaddu kiełbasianego to beztlenowce.
>
>> nawet w czasie
>> suszenia kiełbasy wskazane jest nacieranie jej tłuszczem
>
> A to zapewne dla ogranicenia wpwpływu wilgoci.
>
> Władysław
Dlatego proponowana przeze mnie metoda jest bezpieczna i warta polecenia -
wypraktykowana przez pokolenia. Słoje wecka nadal można kupić:
http://www.vitrosilicon.com.pl/sloj_typ.php?typ=weck
http://www.znicze-stepniewski.pl/?chapter=slo
http://szukaj.wp.pl/danefirmypf.html?danepf=YP5&id=5
082719&qcat=9738&pf=T&z=T&ticaid=11d4e
Przy okazji znalazłem: http://www.mazowszezps.pl/start.php?ID=firma&wer=pl
potworek "ZAKRĘCANE !!! WEKI" na:
http://gotowanie.onet.pl/132,9,katalog.html
GRUSZKI W OCCIE
GRUSZKI OBRAĆ ZA SKÓRKI,PRZEPOŁOWIĆ,WYJĄĆ GNIAZDA NASIENNE,NAKŁADAĆ DO
SŁOIKÓW (WEKI). PRZYGOTOWAĆ ZALEWĘ: NA 2.5 L WODY DODAĆ 2 SZKL. CUKRU I 2
SZKL. OCTU 10 %.WSZYSTKO DOKŁADNIE WYMIESZAĆ.ZALAĆ W SŁOIKACH POŁÓWKI
GRUSZEK.ZAKRĘCIĆ WEKI I WEKOWAĆ 15 MIN.
begin 666 0.dat
K1TE&.#EA`0`!`(#_`,# P ```"'Y! $`````+ `````!``$`0 ("1 $`.P``
`
end
|