Data: 2006-06-22 12:32:19
Temat: Re: Pasteryzacja zakupionej kie"basy
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <e7e1il$34q$1@news.lublin.pl>,
"Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU
.UplU>
wrote:
> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:wlalos-D51C49.13522922062006@news.gazeta.pl...
> >
> > Raz wytrzyma, raz nie. A z jadem kiełbasianym żartów nie ma.
> >
> > Władysław
>
> Tłuszcz ma za zadanie odizolować od dopływu powietrza...
No właśnie. Bakterie jaddu kiełbasianego to beztlenowce.
> nawet w czasie
> suszenia kiełbasy wskazane jest nacieranie jej tłuszczem
A to zapewne dla ogranicenia wpwpływu wilgoci.
Władysław
|