Data: 2010-12-22 12:26:16
Temat: Re: Pasztet - pytanie techniczne
Od: "Panslavista" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Szpilka" <s...@g...pl> wrote in message
news:iespis$her$1@inews.gazeta.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
> news:4d10b3bc$0$21003$65785112@news.neostrada.pl...
>>
>> "Szpilka" <s...@g...pl> wrote in message
>> news:ieq2da$ktm$1@inews.gazeta.pl...
>>>
>>> Użytkownik "Panslavista" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
>>> news:4d107535$0$21009$65785112@news.neostrada.pl...
>>>> "Szpilka" <s...@g...pl> wrote in message
>>>> news:iepof2$ecl$1@inews.gazeta.pl...
>>>>>
>>>>> Użytkownik "medea" <x...@p...fm> napisał w wiadomości
>>>>> news:4d0fc2f8$0$27039$65785112@news.neostrada.pl...
>>>>>>W dniu 2010-12-20 21:55, medea pisze:
>>>>>>> W dniu 2010-12-20 19:56, Qrczak pisze:
>>>>>>>> Dnia 2010-12-20 19:27, niebożę Szpilka wylazło do ludzi i marudzi:
>>>>>>>>> Czyli, ile potrzeba mięsa na zrobienie pasztetu w 5 foremkach,
>>>>>>>>> każda o
>>>>>>>>> wymiarze 22 cm x 9 cm, wysokość 5 cm?
>>>>>>>>> Tak pi razy oko ile tego mięsiwa, bo nigdy pasztetu nie robiłam
>>>>>>>>> więc nie
>>>>>>>>> mam odniesienia.
>>>>>>>>
>>>>>>>> Wzięłabym jakoś 1 kg mięsa na formę. Zastrzegam - to rozważania
>>>>>>>> czysto
>>>>>>>> teoretyczne, bowiem sama jeszcze nie paszteciłam.
>>>>>>>
>>>>>>> ??
>>>>>>>
>>>>>>> Może na wszystkie 1kg max 1,5kg mięsa wystarczy IMO. Te foremki to
>>>>>>> raczej małe są, a do pasztetu dodaje się jeszcze coś poza mięsem.
>>>>>>
>>>>>> Oczywiście zakładam, że wątróbka to nie jest mięso, a "to oprócz
>>>>>> mięsa".
>>>>>
>>>>> Zaliczam w tym przypadku wątróbkę do mięsa :-)
>>>>> Czyli ile mam kupic w jednym mięsnym na ten pasztet :-)
>>>>>
>>>>> Sylwia
>>>>
>>>> Przestałaś być wegetarianką?
>>>
>>> Nigdy nie byłam
>>>
>>> Sylwia
>>
>> A Igiełka?
>
> A to się Igiełki pytaj
>
> Sylwia
To córka Sylwii.
|