Data: 2005-12-28 21:31:05
Temat: Re: Patelnia do nalesnikow
Od: "Kropelka" <k...@b...gmail.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "maf" <m...@a...alpha.pl> napisał w wiadomości
news:douvud$7vi$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Czy Twoja patelnia ma scianki boczne?
> Te cienkie nalesniki robilo sie, nie na patelni , tylko na specjalnym
/mozna
> to nazwac patelnia/ przyrzadzie do cienkich nalesnikow, bez scianek
> bocznych.
> Jezeli masz takie cos, to ciasto musi byc rzadsze, ilosc wlanego ciasta
> musisz dobrac doswiadczalnie, zeby nie wylalo sie za brzegi, rozprowadzic
> mozesz czymkolwiek. Taki przyrzad do rozprowadzania mozna zrobic samemu.
Scianek nie ma ale ma tak bardzo delikatnie podwiniety brzeg, ostatnie 5
milimetrow sie unosi. Tak wiec ciasto wylewac sie raczej nie bedzie-
musialoby go byc juz naprawde sporo. Zastanawiam sie czy to ciasto ma byc
rzadsze przez wieksza ilosc plynu czy jajka. Bo jesli ma byc takie
cieniutkie to jak zrobic zeby sie nie rozwalalo:-) Patyczek juz mam
zamowiony u meza:-)
|