Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!news.dialog.net.pl!not-for-mail
From: "M.Z." <m...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Patelnie tytanowe
Date: Sat, 2 Jun 2007 19:24:35 +0200
Organization: Dialog Net
Lines: 23
Message-ID: <f3s94i$hdm$1@news.dialog.net.pl>
References: <1...@o...googlegroups.com>
NNTP-Posting-Host: xdsl-4968.wroclaw.dialog.net.pl
X-Trace: news.dialog.net.pl 1180805074 17846 84.40.128.104 (2 Jun 2007 17:24:34 GMT)
X-Complaints-To: a...@d...net.pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 2 Jun 2007 17:24:34 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
X-Mimeole: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:297235
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Michał Komorowski" <k...@w...pl> napisał w wiadomości
news:1180783519.450613.249680@o5g2000hsb.googlegroup
s.com...
> Witam.
> Ostatnio sporo tu rozmow na temat Ingenio vs. Tefal, to ja
> tez cos zareklamuje :) Mianowicie zaczalem niedawno
> uzywac patelni tytanowych i stwierdzam jedno:
> RE-WE-LAC-JA! Dlugo sie nagrzewaja i sa okrutnie ciezkie,
> ale to jest po prostu inny wymiar smazenia. Temperatura
> nagrzanej powierzchni jest znacznie wyzsza, co daje lepsze
> efekty od zwyklej patelni. Najlepiej wychodza na nich placki,
> nalesniki, itp. - z grubsza efekt jest taki jak po wlaczeniu
> termoobiegu w piekarniku, tj. wewnatrz placka konsystencja
> pozostaje ta sama, natomiast z zewnatrz robia sie bosko
> chrupiace. Steki z takiej patelni to tez klasa sama dla siebie.
>
Mam taką patelnie od listopada ubiegłego roku. Jest super.
Zapłaciłam za nia ponad 400 PLN, ale nie żałuję. Uważam, że nie ma lepszych.
Jedyna wada to ciężar.
Pozdrawiam
M.
|