Data: 2007-06-02 17:24:35
Temat: Re: Patelnie tytanowe
Od: "M.Z." <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Michał Komorowski" <k...@w...pl> napisał w wiadomości
news:1180783519.450613.249680@o5g2000hsb.googlegroup
s.com...
> Witam.
> Ostatnio sporo tu rozmow na temat Ingenio vs. Tefal, to ja
> tez cos zareklamuje :) Mianowicie zaczalem niedawno
> uzywac patelni tytanowych i stwierdzam jedno:
> RE-WE-LAC-JA! Dlugo sie nagrzewaja i sa okrutnie ciezkie,
> ale to jest po prostu inny wymiar smazenia. Temperatura
> nagrzanej powierzchni jest znacznie wyzsza, co daje lepsze
> efekty od zwyklej patelni. Najlepiej wychodza na nich placki,
> nalesniki, itp. - z grubsza efekt jest taki jak po wlaczeniu
> termoobiegu w piekarniku, tj. wewnatrz placka konsystencja
> pozostaje ta sama, natomiast z zewnatrz robia sie bosko
> chrupiace. Steki z takiej patelni to tez klasa sama dla siebie.
>
Mam taką patelnie od listopada ubiegłego roku. Jest super.
Zapłaciłam za nia ponad 400 PLN, ale nie żałuję. Uważam, że nie ma lepszych.
Jedyna wada to ciężar.
Pozdrawiam
M.
|