Data: 2006-03-21 21:04:32
Temat: Re: Pekinka inaczej.
Od: "gsk" <c...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Hanna Burdon" <b...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:dvpp99$bkp$1@inews.gazeta.pl...
> In news:dvpnsf$s62$1@atlantis.news.tpi.pl,
> Konrad Kosmowski wrote:
>> Ja smażę na woku. :)
>
> Ja też ostatnio usmażyłam, ale w zupełnie innym celu: chciałam mianowicie
> z okazji świętego Patryka zrobić colcannon, a w lodówce z kapust miałam
> tylko pekińską. Podsmażyłam z czosnkiem i cebulą, dodałam do puree z
> ziemniaków - wyszło bardzo dobre danie chińsko-irlandzkie. :-)
>
A ja robię kim-chi według przepisu kogoś z tej grupy. W skrocie jest to
kapusta pekińska kiszona z czosnkiem, chili i imbirem mocno slona. Niedawno
w wiadomo
|