Data: 2012-06-23 22:35:17
Temat: Re: Pektyna.
Od: Qrczak <q...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2012-06-23 22:41, niebożę Aicha wylazło do ludzi i marudzi:
> W dniu 2012-06-23 22:06, Stokrotka pisze:
>
>>>>> Tak, taka współpraca jest niezbędna, bo np. wzmożona aktywność
>>>>> ślinianek jest właśnie odpowiedzią na zapachy i smaki.
>>>>> Ponowię - wielocukry nie mają słodkiego smaku, a jedynie efekty ich
>>>>> trawienia przez amylazę - czyli dwucukry i monocukry.
>>>>
>>>> Upieram się pszy swoim: pewne mają słodki smak.
>>>> Dzieciak, nie obeznany z twą wiedzą, może bułeczkę ssać długo, bo
>>>> wyczuwa słodkawy smak. Nie jest skażony twą wiedzą, i nie jest skażony
>>>
>>> Trudno, żeby nie czuł słodkiego, jak niemal do każdej bułki jest
>>> dodany cukier:
>> Po prostu nie masz racji, jak napisałam obok jesteś niezwykle
>> zarozumiały.
>
> Zdaje się, że pomyliłaś dyskutantów :) I do tego nie czytasz etykietek
> produktów, które kupujesz.
Ależ po co, jak wie więcej bez etykietek.
qr.a
--
Młodość musi się wyszumieć, starość musi się wypalić.
|