Data: 2012-06-25 11:41:17
Temat: Re: Pektyna.
Od: Witek <j...@b...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-06-24 19:51, Stokrotka pisze:
>> No to posunęłaś się za daleko bo sama napisałaś:.
>> >>Rozkład wielocukru na cukry proste, a potem cukry proste na glukozę
>> >>>, zajmuje czas,
>>
>> Podkreślę -sugerujesz że, cukry proste na glukozę są rozkładane!!!!!!
>
> Tylko pszekształcane, zauważ, nie napisałam "cukry proste rozkładane są
> na glukozę " tylko: "cukry proste na glukozę" .
OK, to zwróć uwagę, że trzy "wypowiedzi" wcześniej dopytywałem czy ...
">Chyba jednak się zagalopowałaś albo "przejęzyczyłaś" glukoza jest
>cukrem prostym więc jej nie można rozłożyć na monosacharydy."
W takim razie to wydaje się wyjaśnione ;-)
> I te reakcje pszekształcania cukru prostego w glukozę bywają dla
> organizmu bardzo trudne, są nie umiejący pszekształcać galaktozy w
> glukozę w dostatecznej ilości (z dostateczną wydajnością?), co kończy
> się upośledzeniem umysłowym.
>
Teraz "uderzasz" z zupełnie innej strony, bo odnosisz się do
galaktozynemii, choć poprzednio wydawało się, że nawiązujesz co celiakii.
W taki sposób zawsze znajdziesz rzadką chorobę, polegającą na
nietolerancji czy bloku metabolicznym, w przypadku której prosty lub
wręcz podstawowy składnik pokarmu będzie powodował stan zagrożenia"
przykłady proszę:
choroba Segawy - brak dopaminy
Zespół Reye'a - nieprawidłowa przemiana aminokwasów, nieprawidłowy
metabolizm amoniaku --- rany Białka szkodzą!!!!
czy trzymając się przemian węglowodanów
- choroba von Gierkego
- choroba Andersena
Co gorsze, wychodząc z takiego założenia, należałoby wyeliminować z
diety tą "Twoją glukozę", bo przecież są z nią problemy w przypadku
cukrzycy.
|