Data: 2011-06-15 15:28:38
Temat: Re: Pianka na kruchym cieście
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 15 Jun 2011 14:45:54 +0200, Paulinka napisał(a):
> Witam,
>
> Chciałabym zrobić dzisiaj kruche ciasto ze śliwkami. Mam sprawdzony
> przepis na kruche ciasto, mam też osobny przepis na piankę. Pytanie, czy
> upiec ciasto, wylać na to piankę i zapiec to wszystko jeszcze raz?
> Nie spali mi się toto? Czy jest może jakaś inna technika robienia
> kruchego ciasta z pianką. Przepisów jest mnóstwo w sieci, ale nie
> chciałabym zmarnować składników nieudanymi eksperymentami.
Ja podpiekam samo ciasto na jasno, dopiero wtedy SZYBK układam śliwki
(wymieszane z bułeczką tartą - bułeczki troszeczkę), znowu podpiekam, a
kiedy śliwki się przypieką i nie są surowe, daję ubitą piankę i jeszcze
chwilę podpiekam do zrumienienia - pamietając wtedy o wyłączeniu grzania
dołu (w kaflowej kuchni po prostu coś pod spód podkładam tytułem izolacji).
--
XL
"Dzisiaj żyjemy w czasach, w których najgorsze występki są wpisane w prawa
człowieka." Roberto de Mattei
Prawda o GMO:
http://www.gmowpolsce.com.pl/custom/Lisowska%20J%20o
f%20Ecol%20and%20Health%202010.pdf
|