Data: 2010-05-31 10:00:14
Temat: Re: Pieczeń duszona z pręgi.
Od: "Panslavista" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:hi2ppvcf11t0.12zv5deaf4df8$.dlg@40tude.net...
> Dnia Mon, 31 May 2010 10:06:38 +0200, Misiek napisał(a):
>
> > Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> > news:1put6f6axuygn.1emdwng5tflkr$.dlg@40tude.net...
> >> Dnia Fri, 28 May 2010 10:49:15 +0200, Ikselka napisał(a):
> >>
> >>> Dnia Thu, 27 May 2010 14:25:07 +0200, E. napisał(a):
> >>>
> >>>> Dobrze upieczona wołowica jest krucha tak, że rozpada się w ustach i
> >>>> noża nie trzeba używać do jedzenia :)
> >>>
> >>> O to chodzi. A spróbuj jeszcze przed pieczeniem/duszeniem zambajcowac
> >>
> >> Miało byc "zamarynować", potem "zabajcować", więc wyszło, co wyszło ;-P
> >>
> >
> > Zabejcowac.. z tego co wiem ^^
>
>
http://www.przepisy.rzeszow.pl/content/bajcowanie-dz
iczyzny-zaj%C4%85c-sarna-dzik
>
> Bejca to barwnik do drewna.
Jako i zaprawka do mięsa. Bakca wyszła komuś z niemieckim "ei"...
|