Data: 2001-04-30 00:35:51
Temat: Re: Pieczenie chleba
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
serw wrote:
> Ciasta na chleb nie wyrabiasz. Ja poprostu robilem to wszystko w garnku.
> Ciezko sie miesza ale daje rade. Ciasto powinno byc dosc geste. Ja na 1kg
> maki dodalem 3/4 litra wody.
> Co do soli to przy drugim mieszaniu nalezy dodac lyzke soli (przepraszam
> zapomnialem).
> Cala maka to zytnia maka razowa ze sklepu ze zdrowa zywnoscia. Nie uzylem
> bialej maki.
> Wypiek trwal caly dzien. (ale jakby odliczyc czas rosniecia ciasta to nie
> wychodzi dlugo).
> Pozdrawiam
> SEbek
Dzieki za odpowiedz. Chleb razowy uwielbiam, a nigdy nie udalo mi sie go
upiec, zawsze wychodzi mi taki ukuty graham. Najwyrazniej roznica w
gestosci ciasta, co pozwala mu urosnac wyzej, niz wyrobione ciasto.
Jeszcze jedno pytanie - czy dodales troche cukru do zaczynu?
Magdalena Bassett
|